LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
Doc. R. Šmucler s novým prezidentem saské komory dr. med. Thomasem Breyerem (vlevo).

Předvánoční setkání 7. 12. 2018 se Saskou stomatologickou komorou nebylo jen společenskou událostí, jakkoli si obě organizace celý rok pomáhají. Klíčové byly dvě dohody.

Prezident ČSK doc. R. Šmucler, který je na fotografii s novým prezidentem saské komory dr. med. Thomasem Breyerem, upřesňuje: Letošní výjezdní zasedání představenstva ČSK bude částečně v Sasku (bydlet budeme v Čechách a náklady se nezvýší), aby se naši funkcionáři mohli seznámit s tím, jak je organizována práce komory v Německu. Tam má i lokální saská komora velkou budovu, jakou nemá naše ČSK s celostátní působností i většími pravomocemi. Díky tomu plní budova v Drážďanech mnoho funkcí, včetně vzdělávání v odpovídajících prostorách. K dispozici je i muzeum. Komora nesídlí v krásné budově v centru, ale má velká parkoviště a snadnou dostupnost z dálnice. Tedy řada věcí pro nás k přemýšlení.

Konkrétně už pracujeme na česko-německém stomatologickém kongresu, který by po desítkách let mohl spojit kolegy z Česka, Bavorska a Saska. Uvažuje se i o zapojení Rakouska. Předběžný termín je jaro 2020 a začali bychom tuto – snad tradici – na našem území. Logicky se nabízejí Karlovy Vary.

20. 1. 2019

LKS 01/2019

Print: LKS. 2019; 29(1): 2

Autoři:

Fotografie

  • Roman Šmucler

Rubrika:

Téma: