LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

I když už jsou převlečeni do úředního oblečení, ještě v prvních minutách po příjezdu zůstávají mentálně ve stomatologickém a přemýšlejí, co se povedlo a nepovedlo s pacienty. Pak musí rychle přeřadit myšlení na detaily a zákoutí toho či onoho návrhu. Člověk dvojživelný, sněmovník ČSK. Zubní lékař i zákonodárce, člen nejmocnějšího orgánu v ČSK. Několik dní i týdnů věnuje přípravám a pak stráví víkend, kdy ostatní odpočívají, na celodenních a celonočních jednáních. Vesměs se pak doma dozví, že málo informoval toho či onoho kolegu, že měl prosadit to či ono... Vděčná role to není.

Koronavirus letos zrušil příjemnější variantu podzimního sněmu ČSK v Mikulově. Místo toho v době, kdy spousta lidí byla schovaná před virem a třeba se chystala na Vánoce, dorazili sněmovníci do pražského Kongresového centra vyřešit řadu otázek, aby Komora pokračovala, jako by se nic nedělo. Naprosto profesionálně. Jejich sněmovní výbory doladily řadu dokumentů dlouho připravovaných v Apolence.

Chvála člověku dvojživelnému, který je ztělesněním toho, že prostřednictvím Komory si do značné míry vládneme sami sobě!

Držte se!

23. 1. 2021

LKS 01/2021

Print: LKS. 2021; 31(1): 1

Autor:

Fotografie

  • Archiv ČSK

Rubrika:

Téma: