LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Jak vidíte na titulní stránce tohoto LKS, zřídili jsme uzavřenou facebookovou diskuzi a též obnovili diskuzní fórum na našem webu www.dent.cz (Pro členy/Forum). Jejich úkol je rozdílný.

Facebook by měl být reakcí na to, co vás v té chvíli zaujme, pozlobí, možná šancí na debatu, kde ale bude velmi těžké najít jednotlivé názory zpětně. Diskuzní fórum na webových stránkách Komory má naopak za cíl, aby jednotlivé problémy byly zvlášť odděleny. Abychom, jak to často bývá na facebooku, pořád dokola neřešili tu samou věc, ale aby kdokoli kliknutím zjistil, že příslušnou věc už máme dávno za sebou. Jako je tomu třeba s evergreenem českých facebookových diskusí – dotazem, zda víme či nevíme, že není k sehnání Ubistesin. To je zpráva stará rok a půl, dávno řešená, ale každý týden se na ni někdo zeptá, a my chceme, aby snadno našel na jednom místě příslušnou odpověď.

A proč si myslím, že je ten správný čas na diskuze? Na květnovém sněmu ČSK ve Špindlerově Mlýně jsme změnili systém výpočtu členských příspěvků pro zaměstnance, udělali jsme bezplatné příspěvky pro absolventy, chystáme kompletní změnu řádů se spoustou a spoustou změn, které bude potřeba vysvětlit. Leccos ještě upravíme i na základě diskuzí z těchto elektronických skupin. Konečně, již několik změn v dokumentech je reakcí na tu či onu proběhlou diskuzi na facebooku.

Diskuzní fóra jsou uzavřená, abychom diskutovali my, lékaři, mezi sebou a nemuseli jsme brát ohled na to, že nás sledují třeba novináři nebo pacienti. Věřím, že se tak dostaneme ke konsenzuálnímu řešení řady problémů, o kterých teď ještě ani nevíme. Ale od toho Komora je.

23. 6. 2019

LKS 06/2019

Print: LKS. 2019; 29(6): 119

Autor:

Fotografie

  • Archiv ČSK

Rubrika:

Téma: