LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

I letos Brno přivítalo Mezinárodní kongres studentů zubního lékařství – International Dental Student Congress 2018, který se těší velké oblibě již sedmým rokem. Nelehkého úkolu se zhostil nový organizační tým Sdružení studentů stomatologie ČR, který naplnila mladší generace nadšených a zapálených studentů. Díky pomoci zkušených organizátorů se nám podařilo udržet milou tradici a zároveň vysoký standard této akce, ojedinělé v České republice. Po několika měsících důkladných příprav jsme se sešli 7. – 11. 3. 2018 v moravské metropoli. Přivítali jsme účastníky z ČR a SR, ale i z Itálie, Polska, Chorvatska, Slovinska, Litvy, Lotyšska, Ruska, Rumunska nebo až z daleké Guatemaly.

Organizační tým IDSC 2018.

Pro účastníky byl připraven kvalitní program ve formě přednášek (viz LKS 2/2018 str. S22), které probíhaly v prostorách Univerzitního kampusu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity. Studenti měli posléze jedinečnou šanci si vyzkoušet něco nového a zlepšit své praktické dovednosti na workshopech. Nabídka témat byla opravdu pestrá – endodoncie, protetika, chirurgie, implantologie i estetika.

Nejen prací živ je člověk, a tak ihned po příjezdu přivítal fun committee účastníky v místě ubytování zábavním programem, při kterém se všichni navzájem poznali. Další večer se odehrával v krásných prostorách křížové chodby na Nové radnici. Každá země prezentovala své tradice, český stůl jako obvykle slavil úspěch se svými pochutinami. Zaujal i tanec a poslech cimbálové muziky. Gala večer v barokním sále Místodržitelského paláce byl zajisté zlatým hřebem celého kongresu. Nakonec jsme se rozloučili v klubu Vibe společným zpěvem karaoke.

Program kongresu byl opravdu nabitý a pečlivě propracovaný, všichni jsme proto zvědaví, co přinese příští ročník IDSC 2019. Pochvalné odezvy byly pro organizátory skvělou odměnou. A tak víme, že mnoho účastníků jsme v Brně neviděli naposled!

Děkujeme vynikajícím lektorům, kteří nám trpělivě předávají své zkušenosti. Veliký dík patří celému organizačnímu týmu, který se postaral o hladký průběh programu, pomohl svým kolegům dozvědět se něco nového a rozšířit znalosti. V neposlední řadě děkujeme sponzorům, bez kterých bychom nemohli tuto báječnou akci realizovat.

Letošní ročník IDSC byl zkrátka přínosným a příjemným setkáním lidí, které spojuje stejná věc – nadšení pro obor, který jsme si vybrali nejen jako povolání, ale i celoživotní vášeň.

Více na www.idsc -br no. com.

Exchange fair. Každá země prezentovala své tradice, český stůl jako obvykle slavil úspěch.
Workshop IDSC 2018: Endodoncie
Workshop IDSC 2018: Morfologie frontálního úseku
Workshop IDSC 2018: Implantologie

17. 7. 2018

LKS 07-08/2018

Print: LKS. 2018; 28(7–8): S113

Autor:

Fotografie

  • Archiv SSSČR

Rubrika:

Téma: