LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Pražské Palackého náměstí patřilo 9. 4. 2019 opět studentům zubního lékařství 1. LF UK, kteří ani letos nezapomněli na důležitost prevence v orálním zdraví, vědomi si skutečnosti, že čistý zub se nekazí. Sdružení studentů stomatologie ČR (SSS ČR) ve spolupráci s firmami Curaprox a Listerine uspořádalo již 9. ročník úspěšné preventivní akce „Ve zdravé Praze zdravý zub“.

Studenti zubního lékařství na Palackého náměstí při akci Ve zdravé Praze zdravý zub.

Přibližně kolem čtyř stovek lidí za krásného slunečného počasí využilo příležitost a nechalo si vysvětlit a předvést od budoucích zubních lékařů, jak správně a jak dlouho čistit zuby, jak má vypadat vhodný zubní kartáček, kdy ho vyhodit. Bylo vyvráceno několik nehynoucích mýtů a omylů. Probíhal také nácvik používání mezizubních kartáčků, dentální nitě a jednosvazkového kartáčku. Všichni, kteří se nechali poučit, si domů odnesli i malý dárek v podobě zubního kartáčku. Návštěvníci měli rovněž možnost vyzkoušet si i několik produktů ústních vod.

Celá akce si stejně jako minulé roky kladla za cíl naučit lidi čistit si zuby (což není zase tak jednoduché) a předcházet tím řadě onemocnění nejen dutiny ústní, nýbrž i dalších, která vznikají jako následky právě oné nesprávné či zanedbávané ústní hygieny.

23. 6. 2019

LKS 06/2019

Print: LKS. 2019; 29(6): S107

Autor:

Fotografie

  • Archiv SSSČR

Rubrika:

Téma: