LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Letošní ročník Světového dne ústního zdraví (SDUZ) je odstartován. Komora společně s partnery a spolupracujícími organizacemi opět připravila pestrý program akcí, které se v průběhu března soustředí na průvodní heslo oslav roku 2019 „Pečujte o svá ústa, vaše tělo to ocení“.

Program oslav sledujte na: www.sduz.cz

SDÚZ Plakát pro dospělé

Kromě přednášek o ústním zdraví, nácviků správné ústní hygieny, besed, seminářů a miniworkshopů, které připravují dentální hygienistky a studenti zubního lékařství na mnoha místech v Čechách i na Moravě, budeme v průběhu celého března na oslavy a jejich cíl upozorňovat prostřednictvím upoutávek v letácích lékáren Dr.Max a hypermarketů Ahold. Řada e-shopů bude distribuovat informační brožury společně se zásilkami objednaného zboží. Tímto způsobem oslovíme daleko širší veřejnost než v loňském roce.

Všechny plánované akce jsou zveřejněny spolu s dalším množstvím užitečných informací na webových stránkách www.sduz.cz.

K přípravě oslav Světového dne ústního zdraví se letos připojilo Ministerstvo zdravotnictví ČR. Akci byla udělena záštita ministra a pravidelných organizačních schůzek se účastní pracovníci Odboru komunikace s veřejností MZ ČR. Společně s nimi připravujeme tiskovou konferenci, na které vystoupí ministr zdravotnictví Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch s prezidentem ČSK doc. MUDr. Romanem Šmuclerem, CSc. Tisková konference, kterou budou oslavy letošního ročníku Světového dne ústního zdraví oficiálně zahájeny, se bude konat 20. 3. 2019 v Národním domě na Vinohradech.

Do oslav se můžete zapojit i vy!

  • Společně s tímto číslem LKS dostáváte informační brožuru pro pacienty do čekáren a další výtisky budou do vytipovaných ordinací distribuovat zástupci spolupracujících dentálních firem.                                                                                                                                            
  • Stáhněte si na stránkách www.sduz.cz plakát pro děti (který jsme také použili pro titulní stranu tohoto čísla LKS) nebo pro dospělé (viz obrázek u tohoto článku), případně oba, a vyvěste je v čekárnách.

Upozorněte tak své pacienty na nutnost pečovat o svá ústa, pravidelně navštěvovat zubního lékaře a dentální hygienistku a osvojit si zdravé stravovací návyky. To je hlavním cílem tohoto celosvětového preventivního projektu.

Zdravá ústa a zdravé tělo spolu kráčejí ruku v ruce!

SDÚZ Plakát pro děti
Grafické a obsahové zpracování plakátů SDUZ pro děti a pro dospělé na únorovém jednání organizačního týmu prezentovala Irena Libánská, spolupracovnice ČSK.
Z únorové pracovní schůzky organizačního týmu SDUZ 2019. V popředí jsou (zleva) Ing. Gabriela Štěpanyová, ředitelka Odboru komunikace s veřejností MZ ČR, a Mgr. Klára Tupá ze společnosti Colgate.

16. 3. 2019

LKS 03/2019

Print: LKS. 2019; 29(3): 53

Autor:

Fotografie

  • Iva Žáková

Rubrika:

Téma: