LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Podrobné informace určené výhradně členům ČSK jsou zveřejněny na www.dent.cz (Pro členy/Agendy komory/Jednání představenstva). Ve spolupráci s prezidentem ČSK doc. MUDr. Romanem Šmuclerem, CSc., jsme zpracovali následující informace:

Únorové představenstvo bylo ve znamení těšení se na nové věci.

Hned v úvodu jsme vybírali ze dvou firem toho, kdo dramaticky zlepší naše komorové webové stránky. Ještě musíme řadu věcí dotáhnout, ale už se řešení blíží. Cílem je velké zjednodušení hlavně ve vyhledávání, ale i v grafice, aby vše na www.dent.cz odpovídalo překotnému vývoji technologií.

Díky dr. Luboši Steklému proběhla i další prezentace. Varianta centrálního digitálního úložiště. Chceme spolu komunikovat, musíme dodržovat zásady GDPR a jsme v jednadvacátém století. ČSK zvažuje řešení, které by bylo ze společných peněz mnohem levnější, než kdybychom si něco takového pořizovali sami, vyřešilo by to všechny problémy. Nemluvě o tom, že chceme mít nad daty našich pacientů 100% kontrolu.

Těšíme se na Pražské dentální dny 2019, u kterých jsme odsouhlasili program, a pracujeme se společností ABF, a. s., na společné oslavě stomatologie – tedy souběžným a soumístným konáním veletrhu Pragodent 2019. Dlouho po této variantě volali zejména kolegové vzdálení od Prahy. Uvidíme, jak vše poběží. I kdybyste nešli na kongres, noc z pátku na sobotu nemůžete vynechat. Ale PDD jsou takovým seznamem „Who is who“ české stomatologie, tak proč u toho chybět? Výjimeční přednášející na několika pódiích.

A těšíme se i na reformu řádů, největší změnu ve vnitřním životě Komory za čtvrtstoletí. Projednávali jsme mnoho detailů: Jak volit? Jak řešit nekvalitu ošetření? Jak regulovat marketing? Za co odpovídá odborný zástupce? A mnoho dalších klíčových témat. Celá reforma teď míří ke sněmu ČSK. Ale bude mířit i k diskuzím na vaše oblasti. Je to veliká změna a vyžaduje si vysvětlení, ale i dobré připomínky od všech členů.

No a příště snad už budeme na představenstvu hlasovat elektronicky. Přesně a rychle. Komora se posouvá vpřed každým měsícem.

Informace z březnového jednání najdete v příštím LKS 4/2019. Další zasedání představenstva ČSK se uskuteční 5. – 6. 4. 2019.