LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Učebnice byla zpracována s cílem, aby se stala pomocným studijním materiálem, který poslouží především posluchačům magisterského studijního oboru lékařství. Celobarevná publikace klade hlavní důraz na onemocnění a stavy, se kterými se ve své praxi setkává lékař – nestomatolog. Sepsal ji zkušený autorský kolektiv, který byl veden legendou české stomatologie, prof. MUDr. Jiřím Mazánkem, DrSc., (†2017). Kniha je doplněna bohatou a názornou originální obrazovou dokumentací.

Poučení v knize najdou ale i praktiční lékaři a specialisté, kteří s podobory stomatologie spolupracují. V rozsahu nutném pro výkony léčebně preventivní péče jsou přehledným způsobem zpracovány základy stomatologie i s pokroky v tomto oboru.

V jednotlivých kapitolách se čtenář seznamuje s historií a vývojem stomatologie, stručně jsou popsány základy anatomie a fyziologie ortognátního systému. Se snahou vyzvednout vzájemné souvislosti chorob orofaciální soustavy s onemocněními celého organizmu je zpracována odborná problematika jednotlivých stomatologických subdisciplín – konzervační stomatologie, zubní protetiky, orální a maxilofaciální chirurgie, parodontologie a onemocnění ústních sliznic, pedostomatologie a zobrazovacích metod, kterých stomatologie využívá k diagnostice chorob. Přehledně jsou popsány rovněž náhlé příhody, které se mohou ve stomatologické praxi vyskytnout, a to včetně základů kardiopulmonální resuscitace a poskytování neodkladné první pomoci.

8. 4. 2018

LKS 04/2018

Print: LKS. 2018; 28(4): 96

Autor:

Rubrika:

Téma: