LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Již 4. ročník konference „Snazší cesta k lepší praxi“, určené jak budoucím, tak současným zubním lékařům, se uskuteční v sobotu 5. 11. 2022 v Brně, a to tentokrát v Cabaret des Péchés. Akce je otevřená všem – od zvědavé veřejnosti přes studenty zubního lékařství či dentální hygieny až po již praktikující stomatology. Čeká na ně den nabitý přednáškami od zkušených kolegů z praxe a večerní afterparty. To vše v neformálním prostředí kabaretu.

Za pořádající organizací Young dentist stojí MDDr. Tomáš Machač, který vysvětluje: „Vždy jsem se ve svém životě snažil obklopovat úspěšnými lidmi, kteří mě inspirovali k dalšímu růstu. Tuto myšlenku jsem převedl i do Young dentist a naší konference.” S úsměvem dodává, že jedním ze stimulů, proč udělat tuto konferenci trochu jinak, byl jeden online článek: „Jmenoval se V žebříčku sebevražd lékaři a zubaři vedou. Rozhodl jsem se proto, že se musíme intenzivně zabývat i podporou softskills u našich kolegů. Chceme je naučit, jak být šťastní a spokojení. A na letošní konferenci budou mít dostatek příležitostí se vydat tímto směrem.”

V rámci letošního ročníku konference vystoupí deset řečníků s různorodými tématy: od práva v zubním lékařství až po krizovou komunikaci s pacienty. „Chtěli jsme účastníkům nabídnout skutečný průřez tématy, která je budou zajímat, zároveň jim budou přínosem pro současnou i budoucí praxi a v neposlední řadě je také zabaví a pobaví,” popisuje složení programu Jana Kachlová z pořádající organizace Young dentist.

Odkud začít a jak nesejít z cesty při tvorbě business plánu – o tom bude hned zkraje konference hovořit MDDr. Tomáš Machač a účastníky naladí před právnickou částí. Ta bude patřit Mgr. Evě Mravčákové ze ZP MVČR, která přiblíží důležité zákony a dokumenty, jež je dobré znát při vedení vlastní organizace. Z témat vztahujících se přímo k podnikání nebude chybět ani to o financování. Důkladně jej probere Ing. Petr Harcuba a vysvětlí, jak se neztratit při financování startu svého podnikání.

Pro podporu softskills jsou do programu zařazeny dvě zajímavé success stories. První od MUDr. Pavla Smažíka na téma Když víš, co chceš, tak to dokážeš. Druhou success story bude prezentovat MUDr. Jiří Zvolánek a zaměří se na to, jak využívat vlastní silné stránky. Chybět nebude ani vstup Andrey Daňkové o krizové komunikaci s pacientem nebo přednáška MDDr. Břetislava Martináka o ergonomii práce.

Cabaret des Péchés v Brně bude sice 5. 11. hostit odbornou veřejnost, ale na své neformálnosti neztratí. „Po roce se vracíme do Brna a rovnou do kabaretu. Věřím, že stomatologickou konferenci v těchto prostorách většina lidí nečekala, ale i to je cílem letošního ročníku – zažít něco nečekaného, co lidi nastartuje nebo restartuje v jejich profesním i osobním životě,” vysvětluje MDDr. T. Machač. Neformální atmosféru podpoří hudební těleso Perfect Time.

Více informací o konferenci najdete na www.youngdentist.cz/eventy.