LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

V prosinci vychází letošní poslední číslo čtvrtletníku „Česká stomatologie a praktické zubní lékařství“ (ČSPZL), vědeckého recenzovaného časopisu, jehož vydávání převzala ČSK.

Časopis ČSPZL č. 4/2021 publikuje jednu původní práci a dva přehledové články. Zajímavé výsledky přináší analytická studie autorů z několika brněnských prestižních pracovišť Využití tribiologických metod pro predikci opotřebení dentálních výplňových matriálů (Svoboda P., Šikula P., Vrbka M., Nečas D., Roubalíková L.) Pod přehledovým článkem Vztah mezi obstrukční spánkovou apnoí a kraniofaciálními anomáliemi u dospělých pacientů jsou podepsány autorky z LF MU a FN u sv. Anny v Brně (Tkadlecová N., Černochová P.) Druhý přehledový článek Endodontické sealery na bázi biokeramiky je dílem autorů z LF UP Olomouc (Somolová L., Zapletalová Z., Rosa M., Novotná B., Voborná I., Morozova Y.).

Článkům z ČSPZL přidělujeme DOI (digitální identifikátor objektu), a to i zpětně od roku 2010.

Jak jsme již informovali, tištěná verze časopisu ČSPZL je určena pouze pro předplatitele jako prestižní výsada. Ostatní zájemci se mohou s hlavními články seznámit v češtině a s vybranými také v angličtině v elektronické verzi na www.prolekare.cz (sekce Odborné časopisy) a na www.dent.cz (Vzdělávání/časopisy).

 

18. 12. 2021

LKS 12/2021

Print: LKS. 2021; 31(12): 252

Autor:

Rubrika:

Téma: