LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Den české stomatologie je projekt ČSK určený laické veřejnosti. Jeho cílem je ukázat návštěvníkům, s jakými přístroji, materiály a postupy se mohou setkat v moderní zubní ordinaci, a seznámit je s nejnovějšími trendy v ústní hygieně. Akce bude probíhat 21. 9. 2018 od 10.00 do 19.00 hodin ve stanu na náměstí Republiky jako součást doprovodného programu letošního ročníku kongresu Pražské dentální dny.

Náměstí Republiky v těsné blízkosti Obecního domu bude dějištěm Dne české stomatologie.

V jedné části stanu se příchozí seznámí s moderními přístroji (3D scan, přístroj pro digitální výrobu zubních náhrad, CAD/ CAM), s metodou zjišťování zubního plaku, způsobem včasného odhalení rakoviny dutiny ústní, bezbolestnou anestezií, moderními postupy při náhradě zubů a moderními metodami bělení. Součástí připravovaných prezentací bude i ukázka unikátního digitálního ekosystému, proměňujícího návštěvu pacienta v digitální konzultaci.

U dalšího stanoviště se návštěvníci seznámí s moderními prostředky ústní hygieny, dozví se, jaké jsou mezi nimi rozdíly a jak je správně používat. Na připojené plazmové obrazovce se budou promítat edukační videa.

Děti budou moct navštívit dětský koutek, kde pro ně budou připraveny hry, kvízy a omalovánky se zubní tematikou. Jeden z partnerů připravil pro děti i dospělé návštěvníky „vzdělávací pouť“ s moderním elektrickým kartáčkem, propojeným s aplikací v mobilu, která učí děti čistit si zuby, dává jim rady, jak se zdravě stravovat, a motivuje k pravidelnému čištění.

Těm, kteří se na náměstí Republiky nedostanou, přiblížíme akci prostřednictvím zástupců médií. O všech novinkách je budeme informovat přímo na místě na tiskové konferenci za přítomnosti prezidenta ČSK, starosty Prahy 1, který převzal nad akcí záštitu, a zástupců partnerů, kteří spolu s ČSK akci organizují.

Den české stomatologie připravuje ČSK ve spolupráci s Asociací výrobců a prodejců potřeb pro stomatologii Czechdent, společnostmi Philips Sonicare, Colgate, Align Technology a značkou Listerine.

19. 9. 2018

LKS 09/2018

Print: LKS. 2018; 28(9): 182

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: