LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
MUDr. Jindřiška Cinertová z Plzně: Snad vás to, kolegové, pobaví. Získala jsem ochranný štít, který na 3D tiskárně vyrobil stomatochirurg MUDr. Vít Payma. Já to jen trochu vylepšila: když na trn štítu narazíte čepici vytvořenou z ochranného návleku na boty, bezvadně to chrání čelo a oči, shora je to tím utěsněné a nemlží se pod tím brýle. Na fotografii vidíte další mé „vychytávky“: ochranné rukavice jsou z balíčku barvy na vlasy, sólo ochranná čepice je ta hotelová koupací. Coby ochranný plášť posloužila česká igelitová pláštěnka. Jako ochranné brýle jsem použila ty lyžařské, socialistické z Okuly Nýrsko. A bavlněná rouška je doma šitá svépomocí.

Doba roušková se překlenula do dubna, ba i do května… A tak, vážení čtenáři, díky vašim fotografiím přinášíme další dobový dokument, nad kterým příští generace budou (snad) žasnout a budou si lámat hlavu nad tím, proč jsme tak kreativně „rouškovali“ a „blbli“…

Fotografie s výstižným textem zasílejte na e mail: zakova@dent.cz nebo poštou na adresu redakce časopisu LKS.

MUDr. Dalibor Badal z Brna: Tento pacient nás v ordinaci pobavil ve své originální roušce vlastní výroby. Coby pravidelný dárce krve měl s touto upírskou rouškou úspěch i na transfuzní stanici v Brně.
Mgr. Zina Sladkovská, do důchodu odcházející tisková tajemnice ČSK: Z výdejního okénka OOP v Apolence vás, milí čtenáři, zdraví šéfredaktorka LKS PhDr. Iva Žáková.

23. 5. 2020

LKS 05/2020

Print: LKS. 2020; 30(5): S83

Autor:

Fotografie

  • Jindřiška Cinertová
  • Dalibor Badal
  • Zina Sladkovská

Rubrika:

Téma: