LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Dnešní příspěvek jsme vybrali zejména pro milovníky zvířat – ale také historie, jak záhy pochopíte z dopisu Tomáše Hlaváče z Chebu:

„Vážená redakce, nedávno jsem si listoval u svého kamaráda měsíčníkem LKS a obdivoval fotografie z historické sbírky muzea v saském Zschadrassi. Paráda! Bylo to už nějaké starší číslo a všimnul jsem si tam také rubriky Fotoúsměv. Tak jsem si dovolil jednoho rozřehtaného koně poslat do vašeho časopisu. Jak se říká: Darovanému koni na zuby nekoukej... Tenhle nebyl darovaný, a dokonce to vlastně ani není kůň. Je to Shetland pony, jmenuje se Maui jako ten havajský ostrov a vyfotografoval jsem ho na Ranči U Fleků v Krapicích poblíž Františkových Lázní. Ale zuby cenil fakt ukázkově!“

Poznámka redakce: Připomeňme, že seriál ze sbírek zmíněného Muzea historie zubního lékařství v Zschadrassi, který vycházel v LKS od r. 2012, najdete v PDF jako soubor ke stažení na www.lks-casopis.cz. Například v rubrice Historie u zatím posledního článku z této série „Z Berlína do Zschadrasse aneb Louvre se stěhuje do Ermitáže“ v LKS 3/2021.

Fotografie s výstižným textem zasílejte na e-mail: zakova@dent.cz nebo poštou na adresu redakce časopisu LKS.

27. 11. 2021

LKS 11/2021

Print: LKS. 2021; 31(11): S196

Autor:

Fotografie

  • Tomáš Hlaváč

Rubrika:

Téma: