LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Stát v červnu zase ukázal, že čím méně ho bude, tím lépe. Jakkoli měl ty úplně nejlepší úmysly. Na začátku byla úvaha dát zdravotníkům po celé té covidové patálii odměny. Hezké! Jasně, byla to dost předvolební myšlenka. No a pak se to začalo komplikovat.

Stát ještě byl schopen poslat peníze nemocnicím přes dotační titul ministerstva. Jenže soukromých ambulancí je spousta. Ať to tedy zaplatí zdravotní pojišťovny! Tím vypadli z obdarovaných a naštvali se kolegové „bez smluv“, kteří mají také spoustu povinností. Zaplaťte to s pomocí Registru zdravotnických pracovníků! Zase vedle... Pojišťovny umějí zaplatit poskytovatelům jen na počet pracovníků podle Přílohy č. 2. Ouvej! Tu stomatologové vesměs neměli aktualizovanou. Takže nová Vyhláška a další problémy. Kdy to vyplatit? Jakým právním nástrojem? Vlastně tak úplně nikdo neví a třeba to dořeší až finanční úřady za rok.

Jasně, když nevěděly pojišťovny, co s penězi, bylo možné dočasně navýšit úhrady a vše by běželo hladce. No ale to by si stát před volbami nepomohl. No, popravdě – nepomohl si…

A tak vám přeji léto bez jakýchkoli zásahů státu i politiky, léto, kdy si užijete radostí života a naberete spoustu sil!

Držte se!

17. 7. 2021

LKS 07-08/2021

Print: LKS. 2021; 31(7–8): 137

Autor:

Fotografie

  • Archiv ČSK

Rubrika:

Téma: