LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Květen 2021 pojala naše Komora ve velkém stylu! Neřešili jsme, zda už můžeme pracovat, ale „jeli“ jsme naplno. To člověk ocení, když je konfrontován s tím, že v mnoha zemích EU neplánují prakticky nic do konce roku 2021...

Vedle všemožných jednání o penězích a postavení našeho oboru se spoustou mediálních výstupů, několika sněmů OSK i sněmu ČSK jsme si našli kapacitu na dvě speciální akce.

Neustále jsme byli v pohotovosti a jakmile to bylo možné, okamžitě jsme se vzdělávací akcí Světový den ústního zdraví vyrazili do ulic. Kromě tiskové konference, kam se ani nevešli všichni novináři (ano, velkou pozornost přitahoval v té době úřadující ministr zdravotnictví prof. Petr Arenberger), byla úspěchem akce na Vinohradech, kde jsme mimo jiné s 250 dětmi prožili kus radosti z bezprostřední komunikace nad problematikou zubního kazu. Nejen děti, ale i jejich paní učitelky byly nadšené, že někdo po dlouhé době pro ně něco udělal. Velké poděkování týmu SDUZ v čele s MUDr. Štěpánkou Bálkovou a Ing. Henrietou Hajšman, všem partnerům a zvláště studentkám 3. LF UK!

Pohnutí ve všech účastnících vyvolala pietní akce u hrobu rodiny Jesenských, pionýrů české stomatologie, ale hlavně hrdinů odboje. Statečnost a morální integrita. Vlastnosti, na kterých jako Komora i obor musíme stavět. Vzpomněli jsme také ztrát našich kolegů z období pandemie covidu. Máme místo, kam můžeme v Praze zajít a na Olšanských hřbitovech vzdát úctu kolegyním a kolegům, zavzpomínat, zamyslet se.

20. 6. 2021

LKS 06/2021

Print: LKS. 2021; 31(6): 115

Autor:

Fotografie

  • Archiv ČSK

Rubrika:

Téma: