LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

I letos se bude konat mezinárodní kongres studentů zubního lékařství, tedy International Dental Student Congress, ve studentském městě Brně. Unikátní projekt vznikl díky Sdružení studentů stomatologie ČR (SSS ČR) a jsme moc rádi, že je jednou z hlavních aktivit našeho sdružení.

Studenti se v březnu těší na své kamarády z celého světa.

Letošní ročník je již sedmý a my jsme hrdí na to, že díky píli českých a slovenských studentů zubního lékařství se stává čím dál více oblíbeným. Kongres se bude konat v termínu 7. – 11. 3. 2018 v Kampusu Masarykovy univerzity. Naším cílem je studentům nabídnout veškerý servis a předčít jejich očekávání. Těšit se tedy můžou na přednášky, workshopy, v ceně je i ubytování ve čtyřhvězdičkovém hotelu, strava, hromadná doprava v Brně a „social program“.

Co je tedy čeká? Ve středu pouze večerní program, ale to jen z důvodu, aby si po příjezdu odpočinuli a připravili se na další nabité dny. Od čtvrtka do neděle bude probíhat několik přednášek českých i zahraničních lektorů – představí se např. dr. Paulo Monteiro (Portugalsko), dr. Davide Farronato (Itálie), dr. Radoslaw Jadach (Polsko), MUDr. Jan Stuchlík, M.Sc., (ČR) a MUDr. Jana Vašáková (ČR). Workshopy se snažíme udržet také na vysoké úrovni. Jsou naplánovány na pátek a sobotu, extra workshopy navíc na čtvrtek. Každý účastník si může vybrat dva workshopy a k tomu může vyhrát ještě extra workshop! Témata jsou i letos různorodá a prolínají se v nich všechny stomatologické obory, aby si každý účastník něco našel. Z témat uvádíme např.: Možnosti uzávěru oroantrálních píštělí; Prodloužení klinické korunky a šití; Morfologie frontálního úseku; Moderní endodoncie; Implantace – a mnoho dalších.

Fun committee pracuje pilně na posledních úpravách. Letos účastníky čeká Gala večer ve velkém stylu v Moravské galerii, Exchange Fair (tedy akce, kdy si studenti připraví tradiční oděv, jídla atp. ze svých rodných zemí) v Křížové chodbě na Nové radnici, nádherném historickém interiéru ze 13. století, tedy v unikátních prostorách, které se našim studentům podařilo získat. Nebude chybět ani Rozlučková party. Rozhodně je na co se těšit!

Očekáváme opět přes sto studentů z celého světa, registrace byla během několika málo dní uzavřena díky obrovskému zájmu. Náš tým, jenž tvrdě pracuje, aby i letošní ročník byl dokonalý, se skládá z vedoucích – letos Ján Staňo, Zuzana Vránková, Marie Kostolányová, Mariana Kuksová, Vojtěch Suchý – a také z jejich týmů (fun commi ttee a scientific committee). Děkujeme všem sponzorům za jejich podporu a doufáme, že i letošní ročník bude minimálně tak povedený jako ten loňský.

Více informací o studentském kongresu najdete na www.idsc-brno.com.