LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Dne 6. 1. 2021 se vedení Ministerstva zdravotnictví, v čele s ministrem doc. MUDr. Janem Blatným, Ph.D., sešlo s prezidentem České stomatologické komory doc. MUDr. Romanem Šmuclerem, CSc., a domluvili následující:

Z jednání ministra zdravotnictví doc. J. Blatného s prezidentem ČSK doc. R. Šmuclerem dne 6. 1. 2021.

1. Česká stomatologická komora pomůže Ministerstvu zdravotnictví s očkováním proti onemocnění COVID-19 a za to budou stomatologové v daných okresech, kde se zapojí, spolu se svými zdravotními sestrami, které se zúčastní, přednostně zařazeni do plánu očkování.

2. Bude pokračovat antigenní testování včetně úhrady zdravotních pojišťoven i po 15. lednu 2021.

3. Byla projednána strategie několika zákonů, které míří nebo jsou v Poslanecké sněmovně ČR, včetně klíčového zákona č. 48/1997.

4. Byla diskutována úprava strategie zajištění podpory stomatologických ordinací v místech s obtížnou dostupností, kde je relativně úspěšný program započatý ministrem A. Vojtěchem. Ten je třeba dále vylepšit a aktualizovat.

5. Česká stomatologická komora se sejde s Asociací krajů ČR a Ministerstvem zdravotnictví a začne dále posouvat systém LSPP tak, aby na jedné straně byla pohotovost zajištěna, na straně druhé aby účast v ní dávala lékařům ekonomický smysl.

Informace o antigenním testování a o očkování sledujte v Aktualitách pro členy na www.dent.cz

Zveřejněno již bylo:

  • 12. a 16. 12. informace k POC antigennímu testování pacientů v ordinaci praktického zubního lékaře (usnesení představenstva ČSK, pravidla pro testování, právní výklad)
  • 6. 1. informace a tisková zpráva ke spolupráci při očkování
  • 7. 1. organizační opatření VZP ČR v souvislosti s vykazováním provedeného očkování

23. 1. 2021

LKS 01/2021

Print: LKS. 2021; 31(1): 2

Autor:

Fotografie

  • Roman Šmucler

Rubrika:

Téma: