LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
Na Ostravském stomatologickém fóru, celodenní vzdělávací akci, zazněly tři odborné přednášky. Doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., hovořil o premedikaci a medikaci ve stomatologii.

Po dvou covidových letech se mohlo Ostravské stomatologické fórum vrátit ke svému tradičnímu jarnímu termínu. Uskutečnilo se 25. 3. 2022 v Clarion Congress Hotelu Ostrava a jak už je zvykem, přineslo především praktická témata, která zubní lékaři potřebují pro běžný provoz svých ordinací.

Doc. MUDr. Martin Starosta, Ph.D., (vlevo) se věnoval periimplatitidě z hlediska etiologie, klasifikace, prevence a terapie.
MUDr. Jiří Stránský, Ph.D., MBA, se zaměřil na problematiku pacientů s orofaciálním onkologickým onemocněním v ordinaci zubního lékaře.
Široký prostor pro dotazy a diskuzi mezi účastníky a přednášejícími je typickým znakem těchto komorových akcí.
Pro vysoký počet účastníků už dlouhodobě patří komorová stomatologická fóra k výborným příležitostem pro prezentace firem. Nejinak tomu bylo v březnu v Ostravě, kde se výstavy zúčastnilo 22 firem.
Část programu byla vyhrazena pro aktuální témata. Ta se týkala například úhrad stomatologické péče, právních aspektů provozu zubních ordinací, ošetřování ukrajinských uprchlíků apod. U mikrofonu se střídali prezident ČSK doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., a právník Mgr. Jiří Slavík.

23. 4. 2022

LKS 04/2022

Print: LKS. 2022; 32(4): S57

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: