LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Práce v Komoře je vlastně sezonní, podobně jako zemědělství nebo stomatologie. Jestliže jaro a podzim jsou časem bojů o peníze a zákony, na přelomu roku a v létě máme šanci se věnovat spíše sami sobě. Už tradičně je pro nás přelom roku obdobím nástupu elektronických vymožeností, kdy lyžařské dovolené mnohých využíváme k obnově serverů a zavádění nových systémů. Letos je toho ale tolik, jako nikdy v historii. Každý člen Komory dostává k dispozici svoji „asistentku“, která mu pomůže každý den s mnoha úkony. Členské příspěvky? Potvrzení o členství? To vše se bude řešit každý den osm hodin. Odlehčí se předsedům a asistentkám vašich OSK.

Zároveň „zgruntu“ měníme IT systém Komory, abychom nejenom zvládli nával dat, ale i postupně zaváděli administraci, která se mění z osobní diskuze v kanceláři, jak Komora kdysi začínala, do podoby on-line dotazníků, call center a stahování dat. Ve chvíli, kdy píšu tento text, doufám, že vše klapne, jakkoli se jistě nevyhneme spoustě zmatků, než si vše „sedne“. Od představenstva, kde má tuto problematiku na starosti MUDr. Luboš Steklý, až po všechny pracovníky Kanceláře ČSK je přechod do nového roku 2020 nikoli dobou niterného zamýšlení se, ale shonem, jak nahrát ten či onen formulář a jakou chybu jsme objevili právě teď. Věříme, že vše doladíme co nejrychleji a omlouváme se za drobné chyby, pokud nastanou.

Naše Komora se zásadně proměňuje řády počínaje a organizací a IT konče. Snažíme se, aby členové vnímali jen pozitivní změny. Doba je ale rychlá a ČSK musí být v čele a ne vlát pod tíhou změn. Tak snad se to bude dařit i v tom právě se otevírajícím roce.

19. 1. 2020

LKS 01/2020

Print: LKS. 2020; 30(1): 1

Autor:

Fotografie

  • Archiv ČSK

Rubrika:

Téma: