LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Česká stomatologická komora má své značné pravomoci zejména kvůli profesionální ochraně veřejnosti. Na občanech této země záleží i budoucí pozice naší organizace. V neposlední řadě komunikujeme s pacienty, abychom je poučili a nabídli jim nejlepší možnosti prevence i léčby. To vše spojuje Den české stomatologie, akce, která má umožnit občanům potkat se s představiteli ČSK a ukázat nejmodernější postupy našeho extrémně dynamického oboru. První ročník, jakýsi průzkum bojem, se uskutečnil 21. září 2018 na náměstí Republiky v Praze 1, v blízkosti Pražských dentálních dnů a na oslavu stého výročí samostatnosti republiky.

Akce se uskutečnila ve spolupráci s městskou částí Praha 1, jejíž starosta Ing. Oldřich Lomecký (vlevo) ji v pátek 21. 9. otevřel spolu s prezidentem ČSK doc. Romanem Šmuclerem. Slova se ujali také dr. Pavel Smažík jménem asociace Czechdent a tisková tajemnice ČSK Mgr. Zina Sladkovská, která má velkou zásluhu na přípravě celé akce.
Ve velkém stanu na náměstí Republiky, kde se Den české stomatologie odehrával, bylo stále živo.
Celé akci se věnovala také dr. Štěpánka Bálková, členka představenstva ČSK, která je na snímku s Milanem Miloševičem, zástupcem značky Listerine.
Atrakcí se trochu překvapivě stala fantomová hlava – lidé vesměs netušili, k čemu slouží a jak se na ní zubní lékaři učí svému řemeslu.
Zájem byl také o informace, kolik cukru obsahují různé nápoje a jaké mají pH.
Poděkování patří všem firmám, které připravily pestrou expozici pro obyvatele a návštěvníky Prahy. Velmi je zajímalo, jak si správně čistit zuby elektrickým kartáčkem.

20. 10. 2018

LKS 10/2018

Print: LKS. 2018; 28(10): S168

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: