LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Přání klidných vánočních svátků se v posledních letech mění z upřímně míněné „formality“ ve skutečnou prosbu, aby nás osud vyvaroval omezení a znepokojivých zpráv.

Myslím, že si už opravdu všichni zasloužíme, aby na nás nějaký čas nedoléhalo rušení tím či oním. Ale je to i o tom dokázat si udělat kolem sebe bariéru, za kterou nepustíme nic, co by nás chtělo nadmíru vystrašit, omezit, vyrušit.

Píšu tyto řádky koncem listopadu a zdá se, že s výjimkou ekonomické nejistoty, jak to bude po Novém roce, by to letos, s odstupem dvou náročných let, mohly být opravdu svátky klidu a pohody.

Není pochyb, že ať přijde, co přijde, zvládneme to lépe, když si odpočineme a budeme mít kolem sebe skvělé lidi. Do těch investujme, zejména do našich rodin, které často trpí přemírou naší práce. Po divném začátku, ve znamení končící pandemie a začínající války, se rok 2022 české stomatologii vydařil, a tak je teď čas oslavovat a odpočívat.

Do nového roku vám, vážené kolegyně a vážení kolegové, přeji spolupracující a vaši práci oceňující pacienty, dostatek finančních prostředků a žádné komplikace! A pokud komplikace přijdou, ať je elegantně zvládnete!

Držte se!

17. 12. 2022

LKS 12/2022

Print: LKS. 2022; 32(12): 201

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: