LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Již 3. ročník konference „Snazší cesta k lepší praxi“ proběhl 2. 10. 2021 v Praze. Účastníci měli možnost vyslechnout celkem jedenáct skvělých řečníků s přednáškami, které tvořily celek potřebných informací k založení vlastní zubní ordinace. Nechyběly ani přednášky z oblasti financování, pojištění, měkkých dovedností a úspěšné příběhy zubních lékařů z praxe.

Konference Snazší cesta k lepší praxi se letos zúčastnilo více než osmdesát posluchačů.

Konference přivítala více než osmdesát účastníků. Největší zájem byl jako každý rok ze strany zubních lékařů, které doplnili studenti zubního lékařství a dentální hygienistky. Poprvé se akce konala v Praze a měli jsme tu čest přivítat účastníky v krásných historických prostorách Pojišťovny VZP ČR, našeho generálního partnera, v Lazarské ulici. Konferencí provázel moderátor Vlasta Korec a pro účastníky byl připraven koncert Jiřího Korna a Anny Slováčkové.

Na konferenci zaznělo mnoho zajímavých přednášek. Mezi ty, které účastníky oslovily nejvíce, patřilo například vystoupení MDDr. Patrika Paulišky. Popsal svou dosavadní kariéru od vybudování jména, vytvoření své značky a odlišení se od konkurence. Zdůraznil důležitou roli marketingu lékaře a sociálních sítí.

Téma soudních sporů ve stomatologii, o nichž mluvil MUDr. Ladislav Korábek, CSc., MBA, vyvolalo největší diskuzi. Účastníci se dozvěděli, o jaké soudní spory se nejčastěji jedná, jak se jim nejlépe vyhnout a jaký je pohled na problematiku ze strany soudního znalce. „Doktor Korábek dokáže vtipnou formou vysvětlit i méně zábavné aspekty naší práce, jako jsou například náležitosti zdravotnické dokumentace,“ komentoval přednášku jeden z účastníků.

Přednáška MUDr. Alexandra Schilla, probíhající formou diskuze, byla velkou inspirací pro všechny. Vybudovat čtyři dentální pobočky v Česku a na Slovensku je vskutku úctyhodné. Tématem bylo, jak probíhá výběr lékaře do týmu a jeho zaučení, důležitost investice do marketingu v případě soukromého zařízení apod.

Konference se zúčastnili také studenti ze Sdružení studentů stomatologie ČR, kteří ji hodnotili jako velmi užitečnou: „Konference jsem se chtěla zúčastnit, protože si myslím, že je důležité již během studia zjistit více o tom, co nás po škole čeká, jaké máme možnosti, jak to v soukromé praxi chodí a na co si dát pozor. To vše tato konference splnila. Přednášející naplnili moje očekávání a bylo fajn poslechnout si zkušenosti a rady od již vystudovaných zubních lékařů.“ Na otázku, jestli by se zúčastnili další konference, měli jednoznačnou odpověď: „Určitě ji doporučujeme ostatním studentům, ale i lékařům. Dozvíte se spoustu informací, které vás ve škole nenaučí, a přitom jsou pro chod ordinace neodmyslitelné. Navíc se dozvíte věci, které by vás ani kolikrát nenapadly, že se musí řešit. Učit se od zkušených a úspěšných kolegů je dobrá motivace a inspirace v jednom.“

Na závěr krátké hodnocení konference od jejího zakladatele MDDr. et Bc. Tomáše Machače: „Třetí ročník konference Snazší cesta k lepší praxi se skutečně vydařil. Za Young dentist jsme rádi, že se nám podařilo uspořádat konferenci po covidové pauze s nejistotou, jestli ji opět nebudeme muset odložit. Podařilo se nám celou konferenci posunout na další úroveň nejenom díky zajímavým přednáškám, ale i krásným prostorům a hudebním vystoupením. Čtvrtý ročník konference nás čeká sice za necelý rok, už jsme ale začali pracovat na přípravě programu, abychom vše stihli. Přednášky se snažíme přizpůsobit aktuálním potřebám lékařů a jejich zpětné vazbě. Můžeme prozradit, že příští rok určitě uslyšíte přednášku o marketingu pro lékaře, který je v dnešní době stále více důležitý, ale i opomíjený. Dozvíte se například, jak komunikovat na sociálních sítích, jak se odlišit od konkurence aj.“

Takový byl 3. ročník konference Snazší cesta k lepší praxi. Kromě konference pořádá Young dentist v průběhu roku také interaktivní semináře na různá témata, jako jsou například financování zubní ordinace, pojištění, v přípravě je webinář na téma duševního zdraví. Více informací o našich akcích naleznete na našich webových stránkách Young dentist nebo na sociálních sítích (Facebook).

18. 12. 2021

LKS 12/2021

Print: LKS. 2021; 31(12): S205

Autor:

Fotografie

  • Archiv Young Dentist

Rubrika:

Téma: