LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Zubní průkaz dítěte vydala Česká stomatologická komora již posedmnácté. Užitečná pomůcka, která připomíná rodičům, jak často mají se svým dítětem navštěvovat zubního lékaře, si získala i ty nejmenší pacienty díky edukativnímu kreslenému komiksu s Dentíkem, který je součástí průkazu již třetím rokem. Pro rok 2021 byly zubní průkazy vydány v počtu 130 000 kusů.

Zubní průkaz dítěte vydává Česká stomatologická komora ve spolupráci se Státním zdravotním ústavem již 17 let. Státní zdravotní ústav poskytuje kvalifikovaný odhad počtu nově narozených dětí v daném roce a společně se zdravotním a očkovacím průkazem distribuuje i ten zubní do všech porodnic v ČR.

Zubní průkaz dítě využívá od narození až do 15. roku života. Občas se stává, že rodiče nemůžou průkaz najít a žádají o něj u svého stomatologa. Proto se mnozí z vás obracíte na Kancelář ČSK – a my jsme schopni vám omezené množství průkazů zaslat poštou.

Tisk a vkládání zubního průkazu do zdravotního a očkovacího průkazu hradí už léta Česká stomatologická komora z vlastních prostředků, ale našla cestu, jak jeho financování podpořit i z jiných zdrojů.

Již několik let se na tisku zubních průkazů podílejí zdravotní pojišťovny a další subjekty. Pro rok 2021 patří naše poděkování za finanční pomoc Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Kooperativě, Všeobecné zdravotní pojišťovna ČR, Oborové zdravotní pojišťovně, RBP zdravotní pojišťovně, společnostem PROFIMED, Philips Sonicare, ORBIT, s. r. o., Colgate Palmolive ČR, spol. s r. o.