LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Ve dnech 10. – 11. 3. 2023 se uskutečnil Kongres studentů stomatologie ČR 2023, který se tradičně konal v Brně a letos poprvé na půdě Univerzitního kampusu v Bohunicích.

Tým funkcionářů Sdružení studentů stomatologie ČR.

Kongres byl zahájen v pátek přednáškou na téma „Estetická rekonstrukce a zubní desetiboj“ od MUDr. Ladislava Gregora, Ph.D. Dále program pokračoval přednáškou MDDr. Zuzany Marinčák Vrankové, která přiblížila studentům, co mají společné ortodoncie a spánková medicína. Navázal MDDr. Martin Kučera s tématem „Postupy a kazuistiky v implantologii – osobní vývoj za 10 let praxe“. Páteční přednáškový blok zakončil MUDr. et MDDr. Jiří Blahák, Ph.D., který se věnoval 3D plánování a rekonstrukčním výkonům v onkochirurgii.

Páteční program tím však nebyl ani zdaleka u konce. Studenti obohaceni množstvím nových informací se přesunuli do Semilassa, kde se pokračovalo kulturním programem v podobě Galavečera. Nechyběla živá hudba ani tanec a mnozí účastníci si z večera odnesli cenné výhry z bohaté tomboly.

Po úspěšném prvním dnu Kongresu se pokračovalo v sobotu dopoledne paralelními workshopy, na nichž měli účastníci možnost vyzkoušet si praktické dovednosti z řady stomatologických oborů. Na výběr byly workshopy týkající se intraorálního skenování, strojové endodoncie, matricování a klínkování, práce s operačním mikroskopem, výběru ideálního odstínu kompozita, implantologie a augmentace.

Posilněni obědem se studenti odpoledne zúčastnili ještě bloku přednášek, který zahájil MDDr. Petr Halama hovořící o záchraně kompromisního pilíře. Veliký úspěch měla přednáška s názvem „Don't be afraid of ENDO“ pod vedením MDDr. Patrika Paulišky. Množství cenných a odborných rad studentům odevzdala také MDDr. Michaela Štětinová věnující se pedostomatologii. Celý program brněnského Kongresu pak zakončil MDDr. Daniel Novák, který upozornil na důležitost plánování ve fixní a snímatelné protetice.

Během obou dnů kongresu měli účastníci možnost se zastavit u stánků našich sponzorských firem, kde se mohli dozvědět o nejnovějších trendech a stomatologických produktech a zúčastnit se řady soutěží.

Kongres studentů stomatologie ČR 2023 nabídl pestrý odborný program a zúčastnili se ho studenti stomatologie napříč celou republikou. Velké poděkování patří všem přednášejícím, sponzorům a v neposlední řadě také všem zúčastněným. Organizační tým se na všechny těší opět za rok na dalším ročníku kongresu.

Odborný program studentského kongresu probíhal v pátek a v sobotu, včetně workshopů.
Odborný program studentského kongresu probíhal v pátek a v sobotu, včetně workshopů.
Po přednáškovém dni si studenti zaslouženě vychutnali Galavečer v brněnském Semilassu.
Team organizátorů Sdružení studentů stomatologie ČR.
Galavečer probíhal v přátelské atmosféře.
Stánky vystavovatelů.