LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři
doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

Pražské dentální dny a Pragodent ukazují, jak geniální je trh! Každé věci přidělí její správnou hodnotu a přesnou cenu. Sebechytřejší člověk a ani sbor zkušených to nikdy nedokáže – kde se tak děje, je výsledkem stagnace. Nachystali jsme pro vás spoustu přednášek. O některých jsme si mysleli, že vyvolají obrovský zájem, ale nedostavil se. A naopak. Vesměs jsme to ale trefili.

Je vidět, že si umíte vybrat, co je cenné a užitečné. Ano, možná jste někdy nedali přednost přednášce, která by vás nakonec zaujala, prostě proto, že jsme dostatečně nepodpořili marketingově jména, která nejsou v Česku tak proslulá. Může se to týkat dosud „nevyzkoušených“ přednášejících, může se to týkat zdánlivě nepraktického více medicínského principu stomatologie. Každopádně je nutné témata i osoby okysličovat, abychom mířili vpřed. Abychom nebyli jako český televizní divák žijící „Chalupáři“.

Já jsem si letošní Pražské dentální dny a Pragodent i přes obrovskou únavu užil, ale zejména jsem je vnímal jako svátek svobody a principu Komory, kdy neomylná ruka trhu vždycky vyhmátne to, co je pro lidi právě teď nejdůležitější a nejzábavnější. Klíčové je, abychom si tento princip udrželi, abychom ho zpropagovali mezi mladými, kterých bylo opět velmi mnoho, a oni měli chuť si vystavět svoje Pražské dentální dny a svoji Komoru. Aby si život řídili sami včetně bolestné odpovědnosti. Říká se tomu vzletně svoboda.

18. 11. 2023

LKS 11/2023

LKS. 2023; 33(11): 187

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: