LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Praktický slovník medicíny se v průběhu posledních dvaceti let stal základním a nepostradatelným zdrojem informací o zdraví a nemocech v ČR.

Od roku 1994 se v jedenácti postupně doplňovaných vydáních prodalo již přes 100 000 výtisků této oblíbené publikace. I v době velkého zájmu o alternativní medicínu si Praktický slovník medicíny získal respekt právě důsledným hájením pozice klasické odborně podložené medicíny.

Tato publikace by neměla chybět v knihovně zubních lékařů, zejména těch, kteří jakýmkoli způsobem publikují výsledky své práce. Vedle Velkého lékařského slovníku (online verze je k dispozici na www.lekarske.slovniky.cz) patří Praktický slovník medicíny k základní literatuře, z níž je třeba vycházet při rozhodování, jak správně podle nejnovějších pravidel psát konkrétní pojmy z oblasti medicíny (např. správně píšeme: anemie, adhezivní, bakterie, stadium, vitamin atd.). Těmito slovníky se řídí i redakce časopisů LKS a Česká stomatologie a praktické zubní lékařství při jazykových korekturách článků.

Připomínáme, že v elektronické verzi LKS na www.lks-casopis.cz najdete užitečné jazykové pomůcky, které byly v minulosti zveřejněny v LKS. Na homepage zvolte vyhledání podle Témat a vyberte téma Jazykový koutek LKS. U každého ze zveřejněných článků je připojen jako soubor ke stažení materiál v PDF „Jazykový koutek ČSK“.

17. 2. 2024

LKS 02/2024

LKS. 2024; 34(2): 35

Autor:

Rubrika:

Téma:

Soubory ke stažení: