LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Sérii stomatologických fór, celodenních vzdělávacích akcí pořádaných Českou stomatologickou komorou v Praze, Ostravě, Brně a nově v Českém Krumlově, odstartovalo to pražské. PSF se konalo 8. 3. 2024 v O2 universum a přilákalo na dvě stovky zubních lékařů. Dobrý výběr odborných témat, informace k aktuálním otázkám provozu zubních praxí i komorového života s možností diskuze, profesionální organizace – to vše jsou každoročně pro stomatologická fóra plusové body.

Na téma Moderní kompozitní materiály a jak je využít v praxi přednášel MDDr. Antonín Tichý, Ph.D., z pražské Stomatologické kliniky 1. LF UK. Problematice leukoplakií se věnoval doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc.

 

 

Stejně jako loni mnohé přivedla na Pražské stomatologické fórum příležitost poslechnout si prof. Paula Gerlóczyho, D.M.D., (Maďarsko), který patří ke špičkám estetické stomatologie. Letos prezentoval aktuální poznatky o zirkonové keramice.
Právní tematika a výklad k novinkám v úhradách stomatologické péče byla tradičně doménou Mgr. Jiřího Slavíka.
Přednosta plzeňské stomatologické kliniky doc. MUDr. et MUDr. Lukáš Hauer, Ph.D., na základě velkého ohlasu z podzimní brněnské akce (BSF) nabídl také pražskému publiku přednášku Antibiotika – antibiotická profylaxe a terapie ve stomatologii.
Konkrétní dotazy z pléna, živá debata mezi posluchači a přednášejícími – to je standardní atmosféra stomatologických fór. Na snímku z PSF je diskutující MUDr. Yvetta Sochová z Chebu.
O dentální výstavu doprovázející pražskou akci v O2 universum byl velký zájem.

13. 4. 2024

LKS 04/2024

LKS. 2024; 34(4): S48 – S49

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: