LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Po roční „covidové pauze“ jsme se v květnu konečně dočkali živých setkání s dětmi v rámci Světového dne ústního zdraví 2021. Komora společně s dalšími partnery projektu SDUZ pro ně uspořádala dne 21. 5. 2021 akce v Sadech Svatopluka Čecha v Praze 2.

Realizační tým SDUZ připravil pro děti několik stánků s pestrým programem.
Během celého dne organizátoři pečlivě dbali na hygienická opatření pro bezpečí všech.
Vše probíhalo podle klasického „Škola hrou“. Zábavné názorné ukázky a instruktáže formou přiměřenou věku dětí, hry, soutěže...
Děti si prověřily své dosavadní znalosti o dentální hygieně a správných stravovacích návycích a podle jejich reakcí bylo jasné, že si odnášejí i spoustu nových poznatků a užitečných rad.
Celkově se příjemného dne pod širým nebem zúčastnilo přes 250 dětí v doprovodu učitelek a učitelů.
Instruktáž zajišťovalo patnáct studentek bakalářského oboru dentální hygiena z 3. LF UK pod vedením Mgr. Petry Křížové, DiS., a členové projektu SDUZ. Poděkování za program ve stáncích patří společnostem Colgate Palmolive, Herbadent, Philips sonicare, Profimed, s. r. o.
Radost ze dne plného zábavy i poučení měly samozřejmě hlavně děti. Spokojeny byly i učitelky, které svým žáčkům po dlouhé době zase mohly zpestřit výuku opravdu společnými zážitky.
Komora se svými partnery byla moc ráda, že několikaměsíční práce nepřišla vniveč a vedle online aktivit letošního ročníku Světového dne ústního zdraví na www.sduz.cz, na profilu Facebooku a YouTube se nakonec zdařila i tato živá setkání.

17. 7. 2021

LKS 07-08/2021

Print: LKS. 2021; 31(7–8): 144 – 145

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: