LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Vánoční koncert, který pro své členy připravila ČSK ve vyšehradské bazilice 15. 12. 2023, naplnil, ba i předčil veškerá očekávání. Toto neformální setkání v adventním čase už v naší Komoře získává renomé tradiční události, a proto byla všechna místa k sezení rezervována několik týdnů před koncertem. A opravdu se bylo nač těšit.

Koncert zahájil prezident ČSK doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., který ocenil příležitost setkat se s kolegy v předvánočním čase. Poté se chrámem rozezněly tóny očekávaného koncertu. Na programu byly písně či árie z dílny světových hudebních mistrů, které sopranistce Veronice Kaiserové a basistovi Miloši Horákovi poskytly příležitost předvést své interpretační umění. Na varhany je již tradičně doprovodil Ondřej Valenta, který se věnuje koncertní i pedagogické činnosti na Pražské konzervatoři.

Po závěrečné Tiché noci Franze Grubera, která se nesla slavnostní atmosférou chrámu, promluvil k účastníkům koncertu děkan vyšehradské kapituly Mgr. Ing. Michal Němeček. Ve svém proslovu vyzdvihl přístup lékařů, kteří své povolání vykonávají s láskou a obětavostí. Po koncertu si mohli zubní lékaři a jejich hosté ještě vychutnat magickou atmosféru Vyšehradu u vánočního stromku před Café Citadela, kde na ně čekaly připravené horké nápoje, kterými se mohli zahřát v chladném zimním podvečeru.

Zleva: Pěvce Miloše Horáka (bas) a Veroniku Kaiserovou (soprán) doprovodil na varhany Ondřej Valenta.
Prezident ČSK doc. MUDr. Roman Šmucler, CSc., a děkan vyšehradské kapituly Mgr. Ing. Michal Němeček.
Hostem koncertu byl také Assoc. prof. Dr. Steven P. Engebretson (USA), který pro Komoru připravil již několik přednášek.
Bylo příjemné ještě chvíli po koncertu sdílet s přáteli krásné zážitky a něco pro zahřátí k tomu také přišlo vhod.

20. 1. 2024

LKS 01/2024

LKS. 2024; 34(1): 3

Autor:

Fotografie

  • Ladislav Šolc

Rubrika:

Téma: