LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Publikace má dle záměru autora doc. MDDr. MUDr. Jiřího Šedého, Ph.D., MBA, přinést co největší užitek pacientům a alespoň částečně je zbavit strachu ze stomatologického ošetření a stomatologů, kteří jsou na jejich straně.

Oblíbený populárně naučný průvodce nabízí stručnou formou podaný široký přehled řady aspektů stomatologické péče, s nimiž se může setkat pacient zubní ordinace. Kniha poskytuje základní údaje o fungování orofaciálního systému, potřebné informace o hygieně, způsobu vyšetření i stomatologickém ošetření. Autor v textu shrnuje své dlouholeté praktické zkušenosti z každodenní péče o pacienty se stomatologickými problémy. Rovněž s úspěchem odpovídá na většinu běžných otázek, které se v souvislosti se stomatologickou péčí objevují, a zároveň osvětluje některé tradované mýty o zubním lékařství, které jsou širokou veřejností opakovaně nesprávně interpretovány.

Třetí vydání prošlo aktualizací řady kapitol, zejména kapitoly o čelistním kloubu, a byla doplněna kapitola o bruxismu. Kniha tak reflektuje změny, které se od předchozího vydání v roce 2018 v zubních ordinacích odehrály.