LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Po dvouleté pauze zapříčiněné pandemií se letos opět uskutečnil kongres Sdružení studentů stomatologie ČR (SSSČR), a to v termínu 4. – 5. 3. 2022 v Hotelu Continental v Brně.

V průběhu celého kongresu měli studenti možnost navštívit stánky dentálních firem a osobně si vyzkoušet různé produkty a zařízení.

Páteční program začal přednáškou od MDDr. Beáty Marčanové na téma výplní u dětských pacientů. Následovala přednáška Letem světem endem od MDDr. Michala Polivky. Páteční přednáškový blok ukončil MDDr. Jan Hulvert, který mluvil o problematice adheze a práce s kompozitem.

Zlatým hřebem dne byl bezpochyby galavečer, který ze vzdělávací akce udělal akci kulturní. Živá hudba, tanec, program obohacený zábavnou soutěží a fotokoutek nesměly chybět.

V sobotních dopoledních hodinách přišly na řadu workshopy, kde si studenti mohli vyzkoušet praktické dovednosti v různých oblastech stomatologie, které si předem zvolili. Na výběr bylo ze sedmi workshopů, například adheze a práce s kompozitem, strojová endodoncie, kyretáž a další. Odpoledne bylo opět vyhrazeno pro přednášky. Publikum zaujal MUDr. Ladislav Korábek CSc., MBA, přibližující základní tematiku orální medicíny. V duchu parodontologie navázal i MDDr. Filip Hromčík, Ph.D. Část své doktorské práce zaměřené na prevalenci zubního kazu raného dětství nám představil MDDr. Adam Kovalčík. Posledním přednášejícím brněnského kongresu byl MDDr. Peter Džupa, který studentům rozšířil obzory o tom, co vše je po studiu možné a na co si mají dát pozor.

V průběhu celého kongresu měli studenti možnost se zastavit u stánků dentálních firem, osobně si vyzkoušet různé produkty a zařízení. Za jejich aktivitu je vystavovatelé odměňovali razítky do soutěžního archu. Ten, kdo celý arch zaplnil, byl zařazen do slosování o hlavní ceny, jakými byly například lupové brýle, účast na implantologickém semináři či užitečné zubolékařské nástroje.

Kongres SSSČR se nesl ve velmi příjemném a přátelském duchu. Děkujeme organizátorům, přednášejícím, sponzorům i všem zúčastněným a těšíme se na další ročník.

Workshop věnovaný kyretáži s MUDr. Ladislavem Korábkem CSc., MBA.
Organizační tým kongresu SSSČR: zleva MDDr. Nikola Sukdoláková, Ivana Kratochvílová, Eliška Jandová, Libuše Čermáková, Zuzana Kadlečíková, Kamila Svobodová, Jana Havlová, dolní řada zleva Adam Hrinko, Martin Števčina.