LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Pro velký zájem zajistila ČSK nový dotisk již vyprodané knihy „Magistraliter receptura ve stomatologii“ (jde o dotisk druhého, korigovaného vydání z roku 2015).

Autorem publikace je osvědčená dvojice farmaceuta a zubního lékaře. Spolupracovali již při vydání knižního zpracování farmakologie pro zubní lékaře, společně publikovali i několik odborných článků. Jejich dalším projektem bylo zcela nevšední zpracování individuálně připravovaných mastí, gelů, roztoků, emulzí, olejů a dalších přípravků, které najdou uplatnění při lokálním ošetření patologických procesů v dutině ústní. Někomu by se mohlo zdát, že jejich aktivita je zbytečná. Na trhu je dostatek hromadně vyráběných léčiv a magistraliter přípravky jsou „retro“. Opak je pravdou. Právě individuálně připravovaná léčiva zahrnují širokou škálu možností, jak pacientovi co nejlépe vyhovět. Navíc tak obsáhlé zpracování, zahrnující jak přesnou lékárnickou přípravu, kterou oba autoři sami několikrát vyzkoušeli, tak i klinické použití, nebylo ani v podobných sděleních v minulém století uveřejněno.

Autoři si vytkli nesnadný úkol – zpracovat manuál magistraliter připravovaných léčiv pro všechny podobory zubního lékařství doplněný o základy farmakologie a zásady preskripce léků obecně. Svého cíle bezesporu dosáhli.

Kde a jak knihu koupíte

1. Na dobírku: on-line formulář najdete na www.dent.cz (Vzdělávání / Knihy)

2. Přímý prodej: v recepci Apolenky – sídla ČSK, nebo na vzdělávacích a dalších akcích ČSK

16. 3. 2019

LKS 03/2019

Print: LKS. 2019; 29(3): 65

Autor:

Rubrika:

Téma: