LKS časopis

Recenzovaný časopis
České stomatologické komory

elektronická verze

ISSN 1210-3381 (Print)
ISSN 2571-2411 (Online)

ČSK
Aktuální číslo
Rubriky
Témata
Autoři

Sdružení studentů stomatologie ČR (SSSČR) mohlo letos, po dvouleté covidové přestávce, připravit další preventivní akci „Ve zdravé ČR zdravý zub“. Uskutečnila se 12. 4. 2022. Probíhala současně ve čtyřech městech republiky a studenti předávali informace o orálním zdraví široké veřejnosti.

V Brně se do preventivní akce zapojilo rekordních šestapadesát dobrovolníků z řad studentů zubního lékařství.

V Brně se zapojilo rekordních 56 dobrovolníků z řad studentů zubního lékařství, kteří se doslova vrhli mezi veřejnost a bavili se s kolemjdoucími o dentální prevenci. S našimi mobilními skupinkami bylo možné si natrénovat správnou techniku čištění zubů, na stánku si nechat zkalibrovat mezizubní prostory a naučit se správně čistit zuby sólo kartáčkem.

Na Horním náměstí v Olomouci bylo k dispozici až 33 studentů zubního lékařství, kteří ochotně odpověděli na všechny otázky návštěvníků a za správně nacvičenou techniku čištění zubů je odměnili kartáčkem, pastou nebo ústní vodou.

V Plzni letos obohatili akci „živým“ maskotem v podobě zubu, který nalákal i ty nejmenší. Studenti se už těší na příští rok, aby se nadále mohli zlepšovat v komunikaci s budoucími pacienty.

V Hradci Králové byli studenti také vyzbrojeni nejrůznějšími pomůckami od modelů zubů a kartáčků až po detektory zubního plaku. Svůj čas věnovali lidem, kteří se zastavili u stánku a zajímali se, jak správně pečovat o svůj chrup.

Do všech měst se za námi přišly podívat skupinky dětí, zastavovali se rodiče s dětmi, kamarádi dobrovolníků a poměrně významnou část návštěvníků tvořili senioři. Jsme rádi, že jsme mohli reprezentovat spolek SSSČR a jednotlivé lékařské fakulty celé ČR. Poděkování patří také sponzorům Curaprox a Listerine, bez kterých by se naše akce jen těžko mohla uskutečnit.

Nový plzeňský maskot zaujal i ty nejmenší.
Studenti LF Univerzity Palackého v Olomouci připraveni vyvrátit mýty o orální hygieně a zdraví.
Studenti z Hradce Králové vyzbrojeni kartáčky a dobrou náladou.